FOGFEHÉRÍTÉS

Minden nap önbizalommal: Fedezd fel a fogfehérítés csodáját!

Képzeld el, hogy minden mosolyod csillogóan fehér és ragyogóan tiszta. Hogy minden napodat önbizalommal és boldogan indítod, mert tudod, hogy a mosolyod tökéletes.

A fogfehérítés ezt az élményt nyújtja, és mostantól nincs szükség félelemre vagy aggodalomra. Tudjuk, hogy sokan rettegnek a fogorvosoktól, de itt az ideje, hogy ezt a félelmet félretegyük!

led lámpás fogfehérítés

A dentálhigiénikusok az egészséges és fehér mosoly szakértői. Mi nem csak a fogakat vizsgáljuk, hanem a teljes szájegészséget nézzük, és segítünk a legjobb megoldásokat megtalálni.

 A fogfehérítés gyors, biztonságos és hatékony módszer, ami azonnal felfrissíti a mosolyodat. A modern technológiáknak köszönhetően a fogfehérítés  fájdalommentes, így többé nem kell aggódnod a fogorvosi rendelőtől.

Ha még sosem gondoltál a fogfehérítésre, most itt az ideje, hogy megismerd! Készülj fel arra, hogy minden nap boldogan és önbizalommal mosolyogsz! Légy büszke a mosolyodra.  

Fordulj dentálhigiénikushoz, és tapasztald meg a fogfehérítés csodáját. A ragyogóan fehér mosoly csak egy lépésre van.
Várlak szeretettel!

 1. Étel és ital: Bizonyos ételek és italok, mint például a kávé, tea, bor, sötét színű szószok, bizonyos gyümölcsök és zöldségek (például áfonya, szeder) hajlamosak elszínezni a fogakat. Ezek az élelmiszerek és italok tartalmaznak intenzív színű anyagokat, amelyek behatolnak a fogak zománcába, és elszíneződést okoznak.

 2. Dohányzás és alkoholfogyasztás: A dohány és az alkohol, különösen a vörösbor, is elszínezheti a fogakat. A dohányban található nikotin és tar károsítja a fogzománcot, és sárgás, barnás elszíneződést okoz.

 3. Rossz szájhigiénia: Ha nem tisztítjuk rendszeresen és alaposan a fogainkat, a lerakódott plakk és fogkő elszíneződést okozhat. Ez magában foglalja a rendszeres fogmosást, a fogselyem használatát és a fogorvosi ellenőrzéseket.

 4. Bizonyos gyógyszerek: Néhány gyógyszer, például a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek, a doxycyclin és a tetraciklin (bizonyos kor alatti gyermekeknél), valamint a pszichózis kezelésére használt gyógyszerek is okozhatnak fogszíneződést.

 5. Fluorózis: A túlzott fluoridbevitel (általában a fluoridtartalmú fogkrémek vagy étrend-kiegészítők túlzott használata miatt) fehér foltokat vagy sötét foltokat okozhat a fogakon. Ez általában a gyerekeknél jelentkezik, akiknek a fogai még fejlődésben vannak.

 6. Kor: Az idő múlásával a fogak zománca kopik és elvékonyodik, ami lehetővé teszi a dentin (a fog belső, sárgás része) áttűnését. Ez a természetes öregedési folyamat sárgás színt adhat a fogaknak.

 7. Betegségek és kezelések: Néhány betegség is okozhat fogszíneződést, különösen, ha a betegség a fog fejlődését érinti.

 1. Kemoterápia is elszínezheti a fogakat. Ezek a kezelések károsíthatják a fogakat, mivel a gyógyszerek és a sugárzás befolyásolhatja a fogak fejlődését és általános egészségét.

 2. Genetika: Mindenki fogzománcának vastagsága és áttetszősége eltérő, és ezek a tulajdonságok örökölhetők. Azok, akiknek vékonyabb a zománcuk, vagy áttetszőbb, esetleg több dentint mutathatnak, ami sárgább megjelenést eredményez.

 3. Környezeti tényezők: Egyes környezeti tényezők, például a magas fluoridtartalmú víz vagy a szennyezett levegő, szintén hozzájárulhatnak a fogak elszíneződéséhez.

 4. Trauma vagy sérülés: Ha a fogat erősen ütik vagy sérül, a fog reagálhat a dentin túlzott termelésével, ami sötétebb színt eredményezhet.

 5. Bizonyos fogászati anyagok: Néhány fogászati kezelésben használt anyag, mint például az amalgám tömések, elszíneződést okozhatnak. Az amalgám tömések ezüst színűek, de idővel sötétedhetnek és feketének tűnhetnek.

Fogfehérítés előtt több fontos szempontot érdemes figyelembe venni. Itt vannak a legfontosabbak:

 1. Dentálhigiénikusi ellenőrzés: A fogfehérítés előtt mindig konzultálj dentálhigiénikussal. A dentálhigiénikus ellenőrizheti a fogaid állapotát, hogy megállapítsa, alkalmas vagy-e a fogfehérítésre. Az aktív szájüregi betegségek, például a fogszuvasodás vagy a fogínygyulladás, először kezelésre szorulnak, mielőtt fogfehérítő eljárásba kezdenél.

 2. Fogfehérítési módszerek: Különböző fogfehérítési módszerek léteznek, beleértve a professzionális (fogászati rendelőben végzett) fehérítést, az otthoni fehérítést dentálhigiénikusi felügyelet mellett, és az általánosan kapható fehérítő termékeket. Minden módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a dentálhigiénikus segíthet a számodra legmegfelelőbb módszer kiválasztásában.

 3. Fogfehérítés hatása: A fogfehérítés eredményei személyenként változnak. Egyeseknél a fogak jelentősen fehérebbek lesznek, míg másoknál kevésbé. A fogfehérítés hatását befolyásolhatja a fogak eredeti színe, a fogfehérítési módszer és a fogaknak a fehérítő anyaggal való érintkezésének időtartama.

 4. Fogfehérítési termékek: A fogfehérítő termékek általában hidrogén-peroxidot vagy karbamid-peroxidot tartalmaznak. Ezek az anyagok bejutnak a fog zománcába és reakcióba lépnek a fogakban lévő elszíneződést okozó molekulákkal, így fehérítik a fogakat.

 5. Potenciális mellékhatások: A fogfehérítésnek vannak potenciális mellékhatásai, beleértve a fogérzékenységet és az ínyirritációt. Ezek általában átmenetiek, és megszűnnek, miután befejezted a fehérítést. Ha a fogfehérítés során fájdalmat érzel, vagy ha a mellékhatások nem szűnnek meg a kezelés befejezése után, vedd fel a kapcsolatot dentálhigiénikusoddal.

 1. Gondozás a fehérítés után: A fogfehérítés után fontos a megfelelő szájhigiéné betartása és rendszeres dentálhigiénikusi ellenőrzések, hogy a fogfehérítés eredményét hosszú távon is megőrizd. Kerüld a fogakat elszínező ételeket és italokat, valamint a dohányzást, mert ezek ismét elszínezhetik a fogakat.

 2. Várakozások menedzselése: Fontos reális elvárásokkal hozzáállni a fogfehérítéshez. A fogfehérítés nem teszi a fogakat természetellenesen fehérré, és nem mindenki fogja ugyanazt az eredményt látni. Ezenkívül a pótlások, mint a koronák, hidak vagy fogszínű tömések nem fehéríthetők, így ezek a fogak eltérő színűek maradhatnak a fehérített fogakhoz képest.

 3. Rendszeres ellenőrzések: A fogfehérítés után rendszeres ellenőrzésekre van szükség a dentálhigiénikusnál, hogy biztosítsa a fogak egészségét és a fehérítés hosszú távú hatását. A dentálhigiénikus tanácsot adhat a fogfehérítés utáni megfelelő szájhigiéné betartásáról is.

A fogfehérítés egy népszerű kozmetikai beavatkozás, amely jelentősen javíthatja a mosolyod megjelenését, de fontos, hogy teljesen tisztában legyél a folyamattal és a lehetséges mellékhatásokkal. Mindig konzultálj dentálhigiénikussal a fogfehérítés megkezdése előtt.

A LED (Light Emitting Diode) fogfehérítés népszerű választás lehet számos okból:

 1. Hatékonyság: A LED-fény segíthet aktiválni a fogfehérítő gélben lévő peroxidot, ami felgyorsíthatja a fehérítő folyamatot és intenzívebb eredményeket eredményezhet.

 2. Gyorsaság: A LED fény segítségével a fehérítő folyamat gyorsabb lehet, mint más fehérítő módszerekkel. Egyetlen kezelés gyakran elég lehet a kívánt eredmények eléréséhez.

 3. Kevesebb mellékhatás: Néhányan azt találják, hogy a LED fehérítés kevesebb fogérzékenységet okoz, mint más fehérítő módszerek. Ez azonban személyenként változó.

 4. Professzionális felügyelet: A LED fehérítés általában fogászati rendelőben történik, ami azt jelenti, hogy a kezelést szakember felügyeli. Ez biztosítja, hogy a kezelést megfelelően alkalmazzák, és minimálisra csökkenti a nem megfelelő használatból adódó kockázatokat.

 5. Tartósság: Mivel a LED fehérítés erősebb fehérítő hatást eredményezhet, a kezelés eredményei hosszabb ideig tarthatnak, mint más fehérítő módszerekkel.

Végül, mint minden fogászati eljárásnál, a LED fehérítésnél is fontos, hogy konzultálj egy dentálhigiénikussal vagy fogorvossal a kezelés előtt. Ők tudják a legjobban értékelni, hogy melyik fehérítő módszer a legmegfelelőbb az egyéni igényeidnek és a fogaid állapotának megfelelően.

A lézeres fogfehérítés számos előnyt kínál más fogfehérítési módszerekkel szemben, amelyek miatt sokan ezt a módszert választják. Íme néhány érv a lézeres fogfehérítés mellett:

 1. Gyors eredmények: A lézeres fogfehérítés egyik legnagyobb előnye, hogy gyors eredményeket kínál. Egy kezelés gyakran elegendő a fogak jelentős fehérítéséhez, és a kezelés csak egy órát vesz igénybe. Ez ideális lehet, ha gyorsan fehérebb mosolyt szeretnél, például esküvő, fotózás vagy más nagy esemény előtt.

 2. Hatékony: A lézeres fogfehérítés rendkívül hatékony módszer az elszíneződések kezelésére. A lézeres fény segíti a fehérítő gél behatolását a fogzománcba, így mélyen elszíneződött fogakat is képes fehéríteni.

 3. Biztonságos: A lézeres fogfehérítés, amit szakember végez, biztonságos eljárás. A kezelő orvos vagy dentálhigiénikus gondosan védőanyagot helyez az ínyre, hogy megvédje azt a fehérítő gél hatásától, és a lézer precízen irányítható, így csak a fogakat érinti.

 4. Kevésbé okoz érzékenységet: Sokan tapasztalnak fogérzékenységet más fogfehérítési módszerek alkalmazása után. Míg a lézeres fogfehérítés is okozhat némi érzékenységet, sokan azt találják, hogy ez kevésbé jelentős, mint más módszereknél.

 5. Tartós eredmények: A lézeres fogfehérítés eredményei hosszú ideig tartanak, különösen, ha megfelelően gondoskodsz a fogaidról a kezelés után és kerülöd azokat az ételeket és italokat, amelyek elszínezik a fogakat.

Mindezek ellenére fontos megjegyezni, hogy minden fogfehérítési módszernek vannak előnyei és hátrányai, és nem mindenki számára alkalmas a lézeres fogfehérítés. Mindig konzultálj dentálhigiénikussal vagy fogorvossal, hogy megtaláld a számodra legjobb fogfehérítési módszert.

Ez egy nagyon fontos pont, amit érdemes megérteni a fogfehérítési eljárásokkal kapcsolatban. A fogfehérítő anyagok, mint a hidrogén-peroxid vagy a karbamid-peroxid, csak a természetes fogakat képesek fehéríteni. A fogpótlások, mint a fogtömések, koronák, hidak, vagy porcelán héjak, nem változnak a fehérítés hatására.

Ez azt jelenti, hogy ha már van a szádban fogpótlás, akkor az nem fogja követni a természetes fogaid színváltozását a fehérítés során. Tehát, ha a fogpótlások a természetes fogaid színével egyeztek meg a fehérítés előtt, akkor a fehérítés után ezek a pótlások sötétebbnek tűnhetnek a fehérített fogakhoz képest.

Ha fogfehérítést tervezel, és már van a szádban fogpótlás, fontos, hogy ezt megvitassad a dentálhigiénikusoddal vagy fogorvosoddal. Lehet, hogy a fehérítés után cserélni kell a fogpótlásokat, hogy azok megfeleljenek a fehérített fogaid színének. Mindenesetre a fogfehérítés előtt alaposan mérlegeld ezt a tényezőt.

Az otthoni fogfehérítés népszerű módszer a fogak elszíneződésének kezelésére, és számos előnye és hátránya van. Íme néhány:

Előnyök:

 1. Kényelem: Az otthoni fogfehérítés lehetővé teszi a fogfehérítő eljárások elvégzését a saját otthonodban és a saját időbeosztásod szerint.

 2. Költséghatékonyság: Általában olcsóbb, mint a fogászati rendelőben végzett professzionális fogfehérítés.

 3. Hatékonyság: Az otthoni fogfehérítő készletek, amelyeket a fogorvos vagy dentálhigiénikus számára készítenek, hatékonyak lehetnek a fogak elszíneződésének kezelésében, ha megfelelően használják őket.

Hátrányok:

 1. Nem azonnali eredmények: Az otthoni fogfehérítés általában hosszabb időt vesz igénybe, mint a fogászati rendelőben végzett professzionális fehérítés, mivel a fehérítő anyag koncentrációja általában alacsonyabb.

 2. Potenciális mellékhatások: Ha nem megfelelően alkalmazzák, az otthoni fogfehérítő termékek irritálhatják az ínyt és növelhetik a fogak érzékenységét.

 3. Kezelési hibák: Az otthoni fehérítés során könnyebben előfordulhatnak hibák, mint például a fehérítő gél nem megfelelő alkalmazása, ami nem kívánt eredményekhez vezethet.

 4. Nem minden elszíneződés kezelhető: Az otthoni fogfehérítés nem hatékony minden típusú fog elszíneződésre, és nem képes kezelni a belső elszíneződéseket vagy a súlyos elszíneződéseket.

 5. Nem hat a fogpótlásokra: Ahogyan a professzionális fogfehérítés esetében is, az otthoni fogfehérítés nem hat a fogtömésekre, koronákra vagy más fogpótlásokra.

 1. Személyre szabott sín: Ha a fogorvostól vagy dentálhigiénikustól származó otthoni fehérítő készletet használsz, akkor gyakran kapsz személyre szabott fogfehérítő síneket, amelyek jobban illeszkednek a fogaidhoz és hatékonyabb eredményt nyújtanak.

 2. Szakmai tanácsadás: Ha a fogorvostól vagy dentálhigiénikustól származó otthoni fehérítő készletet használsz, akkor a szakembertől tanácsokat is kaphatsz arról, hogyan használd a terméket a legjobb eredmény érdekében, és milyen mellékhatásokra kell figyelni.

 3. Nem helyettesíti a rendszeres fogászati ellátást: Az otthoni fogfehérítés nem helyettesíti a rendszeres fogászati ellátást. Fontos, hogy rendszeresen látogasd meg a fogorvost vagy dentálhigiénikust a fogaid egészségének megőrzése érdekében, és rendszeresen végezz otthoni szájápolást, mint a fogmosás és a fogselyem használata.

Végül, bár az otthoni fogfehérítés hatékony lehet, nem mindenki számára ideális. Néhány embernek érzékeny fogai vagy ínyproblémái vannak, amelyeket a fehérítő anyagok súlyosbíthatnak. Másoknak olyan súlyos elszíneződéseik vannak, amelyeket csak a fogorvosi rendelőben végzett professzionális fehérítéssel lehet kezelni. Ezért mindig fontos, hogy konzultálj a fogorvosoddal vagy dentálhigiénikusoddal, mielőtt elkezdenéd az otthoni fogfehérítést.

5 érv, amiért érdemes neked is a fogfehérítésünk mellett döntened

 1. Esztétikusabb megjelenés.
 2. Magabiztosabb mosoly.
 3. Fiatalabb külső.
 4. Jobb első benyomás.
 5. Jobb szájhigiéniai állapot.
Dávid Csiger
Dávid Csiger
2023.10.29.
Még nem tapasztaltam ekkora figyelmet, kedveséget, precizitást amit Bíborka doktornőnél kaptam.Látszik a munkáján,hogy szívből csinálja.Köszönök mindent!
Máté Kismárton
Máté Kismárton
2023.10.26.
Bíborka nagyon alapos és ügyes abban amit csinál, örömmel járok hozzá, mert mindig jó kezekben vagyok nála. Emberileg is egy pozitív személyiség, mindig elég időt szám rám, pluszban munkaidőn kívül is segítőkész!
Szilvi
Szilvi
2023.10.26.
Nem gondoltam volna, hogy egy szájhigiéniás látogatás ilyen kellemes lehet! Bíborka nemcsak a munkáját végzi kiválóan, hanem megnyugtató személyiség. Lenyűgöz a részletessége, a türelme és az a mód, ahogy mindig tájékoztat a kezelés menetéről. Köszönöm a kivételes gondoskodást!
Máté Szabolcs
Máté Szabolcs
2023.07.26.
Nagyon rendes és profi!
Ferenc Gubicza
Ferenc Gubicza
2023.07.26.
Szép tiszta rendelő.Tökéletes szakmai tudás! Kedves és figyelmes Doki ! Mindig vidám és jó hangulatú kezelés! Teljes és érthető tájékoztatás ! Személy szerint szeretek oda járni a fogaim érdekében ! 😁 csak ajánlani tudom ! Keressétek bizalommal !
Csaba Réfi
Csaba Réfi
2023.05.10.
Már több fogorvosnál megfordultam, de végre megtaláltam, akit már nem szeretnék leváltani semmiképp +Nagyon modern, szép rendelő +Bíborka nagyon alapos, kedves, közvetlen és kommunikatív, a kezelés előtt, közben és végén is elmond részletesen mindent Csak ajánlani tudom mindenkinek Az sokat elmond szerintem, hogy 2 órás útra van tőlem, de ezt az áldozatot is szívesen vállalom, mert nekem megéri, hogy tudom hogy jó kezekben vagyok:)
Dániel Nyíri
Dániel Nyíri
2023.05.10.
Zsolt Péter
Zsolt Péter
2023.04.15.
Több problémával érkeztem, amit precízen kielemeztek és tökéletesen fájdalommentesen megoldottak. Nagyon cuki és pontos csapat, őszintén ajánlom!
Márton Nagy
Márton Nagy
2023.04.13.
Előnyök: -Profi - Segítőkész - Kedves - Türelmes - központi elhelyezkedés Hátrányok: Nincs. Megérkezés: A hely ahogy belépünk az ajtón gyönyörű! Kényelmes fotelek vannak a váróban, akasztót is találni a ruháknak, továbbá higiénikus és szép állapotú a mosdó. Kezelés: Fehér Bíborka nagyon kedves és segítőkész, irtó figyelmes és barátságos volt, a rendelője pedig gyönyörűen rendben van tartva! Az eredmény: Korábban nem igazán voltak jó tapasztalataim a fogászattal, kicsit tartottam is tőle, itt viszont ez a fentebb említetteknek köszönhetően elmúlt! Sokkal jobban merek mosolyogni azóta és teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, biztos hogy legközelebb is hozzá fogok menni!
Katalin Nagy
Katalin Nagy
2023.04.13.
Először de semmiképpen nem utoljára jártam Bíborkánál. Maximálisan meg voltam elégedve; az ellátás minősége minden várakozásomat felülmúlta. A kezelés előtt részletes tájékoztatást kaptam. Bíborka minden kérésemre odafigyelt, kedvesen, türelmesen, hatalmas precizitással végezte a kezelést. Őszintén szólva fogászaton ilyen kellemes élményben még nem volt részem. Máskor is ide fogok jönni.