Fogkőeltávolítás

A szájhigiénés kezelések közül a legismertebb a fogkövek eltávolítása. A fogkő számtalan kellemetlenséget okoz, a szájszagtól az ínyvérzésen át az ínygyulladásig, vagy akár fogágy betegségeknek is lehet az alapja.

Arról nem is beszélve, hogy esztétikailag is zavaró lehet. Évente egy-két alkalommal javasolt elvégezni, ez függ az egyéni fogkőképződéstől is. Van, aki hajlamosabb a fogkőre, mert a nyálában lévő összetevők gyorsítják annak képződését, és van, akinél ez kevésbé van jelen.

A fogkő eltávolítás menete

A kezelés során a fogkövet fájdalommentes eljárással távolítjuk el, egy ultrahangos kézi műszert használunk a kezelés során. Az íny alatti fogkőre már nem az ultrahangos fogkőeltávolítás a megoldás, a kezelés kézi eszközökkel történik.

A kezelést követően felléphet némi fog- és ínyérzékenység, esetleg enyhébb vérzés is előfordulhat, de mindez rövid idő alatt elmúlik. 

A fogkőeltávolítást követően a fogak felszínét egy speciális eszközzel és némi pasztával simára polírozzuk. Igény szerint a kezelést szájhigiéniás tanácsadással zárjuk. 

Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás előnyei

  • Azonnali hatás: a fogak világosabbakká és csillogóbbakká válnak a kezelés után
  • A simára polírozott fogfelszínen nehezebben tapad meg a lepedék
  • A rendszeres kezelés megszüntetheti a fogínyvérzést
  • Csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata
  • Csökken az ínybetegségek kialakulásának kockázata
  • Csökken a fogvesztés kockázata
  • Kitűnő befektetés: rendszeres fogkő eltávolítással megelőzhetők a költségesebb fogorvosi kezelések
Máté Szabolcs
Máté Szabolcs
2023.07.26.
Nagyon rendes és profi!
Ferenc Gubicza
Ferenc Gubicza
2023.07.26.
Szép tiszta rendelő.Tökéletes szakmai tudás! Kedves és figyelmes Doki ! Mindig vidám és jó hangulatú kezelés! Teljes és érthető tájékoztatás ! Személy szerint szeretek oda járni a fogaim érdekében ! 😁 csak ajánlani tudom ! Keressétek bizalommal !
Csaba Réfi
Csaba Réfi
2023.05.10.
Már több fogorvosnál megfordultam, de végre megtaláltam, akit már nem szeretnék leváltani semmiképp +Nagyon modern, szép rendelő +Bíborka nagyon alapos, kedves, közvetlen és kommunikatív, a kezelés előtt, közben és végén is elmond részletesen mindent Csak ajánlani tudom mindenkinek Az sokat elmond szerintem, hogy 2 órás útra van tőlem, de ezt az áldozatot is szívesen vállalom, mert nekem megéri, hogy tudom hogy jó kezekben vagyok:)
Dániel Nyíri
Dániel Nyíri
2023.05.10.
Zsolt Péter
Zsolt Péter
2023.04.15.
Több problémával érkeztem, amit precízen kielemeztek és tökéletesen fájdalommentesen megoldottak. Nagyon cuki és pontos csapat, őszintén ajánlom!
Márton Nagy
Márton Nagy
2023.04.13.
Előnyök: -Profi - Segítőkész - Kedves - Türelmes - központi elhelyezkedés Hátrányok: Nincs. Megérkezés: A hely ahogy belépünk az ajtón gyönyörű! Kényelmes fotelek vannak a váróban, akasztót is találni a ruháknak, továbbá higiénikus és szép állapotú a mosdó. Kezelés: Fehér Bíborka nagyon kedves és segítőkész, irtó figyelmes és barátságos volt, a rendelője pedig gyönyörűen rendben van tartva! Az eredmény: Korábban nem igazán voltak jó tapasztalataim a fogászattal, kicsit tartottam is tőle, itt viszont ez a fentebb említetteknek köszönhetően elmúlt! Sokkal jobban merek mosolyogni azóta és teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, biztos hogy legközelebb is hozzá fogok menni!
Katalin Nagy
Katalin Nagy
2023.04.13.
Először de semmiképpen nem utoljára jártam Bíborkánál. Maximálisan meg voltam elégedve; az ellátás minősége minden várakozásomat felülmúlta. A kezelés előtt részletes tájékoztatást kaptam. Bíborka minden kérésemre odafigyelt, kedvesen, türelmesen, hatalmas precizitással végezte a kezelést. Őszintén szólva fogászaton ilyen kellemes élményben még nem volt részem. Máskor is ide fogok jönni.
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy
2023.02.27.
Fájdalommentes volt. Csak ajánlani tudom.
Vanda Parragi
Vanda Parragi
2023.02.15.
Róbert Harta
Róbert Harta
2023.01.17.
Precíz munkavégzés sok magyarázattal ezáltal is enyhítve a fogorvostól való félelmet. Az eredmény pedig valóban magáért beszél.